Nagymama praktikái – Megfázás ellen

Köhögés, nátha, láz, torokfájás, 100-as zsepi…, kínlódás ágyban, párnák között bedugult orral.  Amikor megtámadnak a bacik, vírusok és kézzel- lábbal küzdünk ellenük, nem feltétlenül kell azonnal a patikába rohanni. Saját bőrömön is teszteltem nektek, hogy a nagymama praktikái még mindig gyorsabban hatnak.

 
 

Kedvenc csodaszerem egyértelműen a méz, citrom, gyömbér kombó. Külön-külön is megállják a helyüket de, ha nem szereted a gyömbér csípős ízét, a méz és a citrom együtt is tökéletes bacilusölő és fertőtlenítő hatású. Keverd össze az alapanyagokat, vegyél egy mély levegőt és nyelj le napi háromszor, legalább egy nagy evőkanálnyit.

A gyömbér nemcsak megfázásra, hanem torokfájásra és mandulagyulladásra is kiváló. Forralj egy körülbelül 2 cm vastagságú darabkát 20 percig, ha kész ízesítsd úgy, mintha egy tea lenne. Persze az is tökéletes megoldás, ha valamilyen gyógynövény teába belereszeled. 

Fülgyulladás esetén az igazi jolly-joker, a kövirózsa értékes nedve. A fülfűként is emlegetett növény főleg sziklakertekben fordul elő, de megtalálhatod bármilyen parkosított részen, vagy virágboltban. Melegíts meg egy kanalat és mindössze egy sziromból nyomkodd ki a nedvet, majd egyszerűen öntsd bele a füledbe. A javulást nagyon hamar érezni fogod.

 Ha nem jutottál kövirózsához melegíts egy kis sót, öntsd egy zacskóba, majd mielőtt a füledre tennéd, az egész kis csomagot tedd egy konyharuhába. Ez az ősi módszer tényleg hatásos fájdalomcsillapító. Addig hagyd a füleden, amíg ki nem hűl.

Még több érdekes házi praktikáért látogassatok vissza hozzánk!

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here