PACSI! – Interjú Molnár Karesz műsorvezetővel

PACSI! – Interjú Molnár Karesz műsorvezetővel

 
 

Egy sorsszerű egymásra találással kezdődött minden, azóta pedig rengeteg embernek és kutyának segítettek. Sikertörténetek, boldog könnyek és rengeteg felelős gazdi áll már a Pacsi! mellett. Ha neked is van házi kedvenced, esetleg már régóta tervezed, hogy legyen, olvass tovább!

Elmesélnéd nekem, hogy is kezdődött a kapcsolatotok Kevinnel?

Az egyik kereskedelmi TV műsorának Instagram oldalán láttam meg, hogy egy kutyus gazdit keres. Nagyon régóta terveztük, hogy örökbefogadunk és amikor megláttuk, rögtön tudtuk, hogy Ő az.. a tökéletes kutya, akit elképzeltünk. Persze, nem mehet minden egyszerűen… mire telefonáltunk, addigra Kevint már elvitték. De szerencsére hamar kiderült, hogy az új hely nem alkalmas a számára, így került aztán hozzánk.

Mennyire nehéz folyamat egy örökbefogadás? Sok feltételnek kell megfelelnie a leendő gazdiknak, vagy csak bemész a menhelyre és választasz egy kutyust?

Menhelyfüggő. A műsorban a Vigyél Haza Alapítvánnyal dolgozunk, ahol különösen odafigyelnek arra, hova kerül a kutyus. Látogatás és személyes konzultáció előzi meg az örökbefogadást, hogy felmérjék a leendő gazdik fel vannak-e készülve arra, ami a kutyatartással jár. Sajnos arra is van példa, hogy van, akit egy, vagy akár hét év után visznek vissza a menhelyre. Ezért az örökbefogadásnak felelős döntésnek kell lennie, egy állat életéről van szó, akiről aztán az utolsó óráiig gondoskodni kell.

A feltételek gondolom kutyánként változhatnak.

Így van. A kutya igényével szembesítik a gazdát, és természetesen a kutyának is akarnia kell az új családot, fontos a kölcsönös szimpátia. Vannak kutyák, akiknek nagy udvar kell, vannak, akik betegség és a koruk miatt nem tudnának fellépcsőzni a kilencedik emeletre, és persze van olyan kutyus is, aki pont, hogy csak lakásban tartható.

Nektek azóta közös TV-műsorotok lett, most indul a második évad szeptember 29-én az. Hogy született a műsor ötlete? Megbeszéltétek Kevinnel?

Régebben kisebb TV-kben dolgoztam és vezettem műsort, aztán 5-6 évig kimaradt az életemből, mivel másfelé ment az utam. Egy esti borozás alkalmával ráébredtem mennyire hiányzik a képernyőzés és mennyire jó lenne például egy kutyás műsorral visszatérni. De ekkor még nem volt saját kutya a láthatáron, Kevin később érkezett.

Mostanában elég gyakori, hogy házi kedvenceknek Instagram oldaluk születik. Gondoltad volna, hogy ekkora siker lesz és Kevinből mondhatni sztár születik?

Valójában az történt, hogy annyi kutyás tartalmat posztoltam a saját oldalaimon, hogy a barátaim megkértek, tegyem ezt inkább egy külön nick alatt, Kevin kapjon saját oldalt. Így született meg előbb a Facebook-, majd az Insta-profil, de nem gondoltam, hogy ennyien fogják szeretni Kevin posztjait, főleg, hogy a követők kevesebb, mint 10%-a kerül csak ki a saját ismerőseim közül. Azóta már érzem a felelősségét is, hiszen példát mutatunk vele és a felelős kutyatartásra próbáljuk nevelni az embereket. A műsorral pedig, még egy ennél is szélesebb réteghez próbálunk szólni.

 Sokan nincsenek tisztában azzal mekkora felelősség egy kutya.. főleg Budapesten egy lakásban. Kikérném pár dologban a véleményed, ami segíthet a jövőbeli gazdiknak.

 Mint például, egy munka mellett is komoly időbeosztást igényel egy kutya. Neked, ha jól tudom a műsorvezetés mellett van másik munkád is. Hogyan sikerül ezt időben összeegyeztetni? Kevint viszed magaddal mindenhova?

A mostani munkahelyemnél már úgy mentem az állásinterjúra, hogy tudtam, ők egy kutyabarát iroda, sőt, tudatosan kerestem kutyabarát közösséget. Több kollégának is van kutyusa, mindig beosztjuk, hogy éppen ki hozza magával aznap. De előfordul, hogy többen is vannak egyszerre. Hála az égnek, egyre több munkahely van, ahol engedik a dolgozóknak, hogy kedvencükkel együtt töltsék el a napot. Ez igazából az egész csapatnak inspiráló.

Kutyaruha témában a mai napig megoszlanak a vélemények. Te mit gondolsz róluk?

Télen mindenképpen jó, hiszen van, hogy 30-40 fok különbség van a benti és kinti hőmérséklet között. Vannak olyan alkatú kutyák, akik gyűlölik a hideget. Kevin is megmakacsolja magát ilyenkor, tehát muszáj rá valami kis ruha. A mínuszokban és hűvös, esős időben kap kabátot és nem zavarja, sőt, nagyobb biztonságban érzi ilyenkor magát ebben. Kutyatípus függő, hogy ki igényli és ki nem. Ha fázik és érzi, hogy abban jó neki akkor nem fog hadakozni ellene. Ha pedig nem tetszik neki, akkor nem kell ráadni. A kutyacipő speciális eset, abban először muszáj megtanulniuk járni, de kifejezetten parktikus, mert megvédi a mancsukat, ha felsózzák az utat.

Vannak tapasztalataid albérletkeresésben? Az én kutyámat sajnos emiatt vidéken kellett hagynom a szüleimnél. Mennyire nyitottak mostanság az ingatlantulajdonosok?

Egyre több olyan hirdetést látni, ahol feltüntetik, hogy hozható kisállat. Egyébként is, szerintem nem egy jól szocializált kutyától és egy egyébként rendes lakótól kell félteni a lakást, sokkal nagyobb károkat okozhat egy trehány, rossz attitűdű lakó, mint egy rendes kutya-gazda páros.

Egy dolog még mindig foglalkoztat, de gondolom nem én vagyok az első, aki megkérdezi. Ha jól tudom Kevin kislány. Honnan ered a névválasztás?

A párommal tudtuk, hogyha egyszer lesz kutyánk, Kevinnek fogjuk nevezni. Aztán szembejött velünk az Instagramon és tudtuk, hogy Ő Kevin. Majd kiderült, hogy lány, de annyira passzolt rá a név, hogy maradt az eredeti elképzelés. A követői is tisztában vannak, hogy a Kevin név jelen esetben egy öntudatos kis primadonnát takar.

Köszönet a fotókért: Vizslafotózás/ Göblyös Péter-nek!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here