Tilos az alkohol!- Száraz december

Szép lassan beköszöntött a tél és bár próbáljuk minden létező testfelületünket meleg ruhákba bugyolálni, az arcunkra mégse tudunk sapkát húzni. A hideg és a szél pedig rendkívül megviseli az arcbőrt. Hoztunk nektek néhány tippet, amire érdemes odafigyelni a hideg időkben.

 
 

#Arckrémek

Míg nyáron a vizesebb állagú krémek javasoltak, télen pont az ellenkezője. Ebben az időjárásban nagyobb hangsúlyt kell fektetni a hidratálásra és egy zsírosabb éjszakai krémmel felkészíteni a bőrt.

#Reggeli arcápolás

Sokan szeretik nappali krémmel indítani a reggelt. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a krém megfelelően beszívódjon, mielőtt a hideg utcára lépünk.

# Forró fürdő

Mi másra vágyna átfagyott testünk, mint egy hosszú forró fürdőre. Az arcunknak viszont sajnos ez nem tesz jót. Itt maradjunk inkább a szokásos langyos vizes mosakodásnál.

#Bőrradír

Szintén egy mérséklendő dolog. Az eltávolított rétegtől csak még érzékenyebbé válhat a bőr. Ha mégsem szeretnénk teljesen kivenni a rutinból egész télre, akkor szigorúan csak este és bőséges hidratálással megtoldva.

#Vitaminok

Az A- E- és C-vitamin egész évben fontos a bőrnek, télen viszont különösen. Szérum formájában is beszerezhető, a bőröd pedig meg fogja hálálni.

 

Nektek van valami bevált praktikátok a hideg napokra?

Írjátok meg nekünk kommentben! 😉

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here