Valentin nap – Ünnepled vagy sem?

Vannak, akiknek van kivel ünnepelniük, de mégsem ünneplik. Vannak, akiknek van kivel, és meg is adják a módját… Aztán persze vannak, akiknek nincs kivel ünnepelniük, és utálják is az egész felhajtást. És végül olyan is akad, akinek nincs kivel, de már alig várják, hogy végre legyen, és rendezhessenek egy igazán émelyítően nyálas február 14-ét!

És, szerintem jól is van így. Bevallom, hogy én a “van kivel, és ünneplem is” csoport lelkes (bár néha kissé megfáradt) híve vagyok.
Akik azzal jönnek, hogy náluk minden nap Valentin nap, és egyformán szeretik a másikat az év minden napján, azok elárulhatnák a titkukat, mert – lehet, hogy a több mint egy évtizedes házasság teszi – de nekem nem sikerült ez a művelet. Én – amúgy is ünnepmániás lévén – szeretem, ha egy-egy nap kiemelkedik, vagy ha úgy tetszik, lelassul, és máshogy telik, mint az összes többi. Szeretem, ha egy évforduló vagy (akár egy efféle mondvacsinált) ünnepnap apropót ad ahhoz, hogy a férjemmel ne csak olyan sms-eket váltsunk, hogy “hozzál pelust”, vagy, “altatok, hívd vissza anyádat, mert keresett!”. Szeretem, ha időnként van egy “stop táblás” nap, amely megállít és emlékeztet arra, hogy réges régen, két gyermekkel és egy sörhassal ezelőtt ebben a férfiban láttam meg álmaim pasiját… ő pedig, – nem sejtve, hogy én bizony nem mindig viselek majd magassarkút, és sminket sem – rám vágyódott, miközben hazafelé botorkált az éjszakai műszakból az M3-as bevezetőn.

 
 

Persze, azokat is megértem, akik hevesen ellenzik a piros rózsa-bonbon-wellness hétvége-gyűrű-nyaklánc-nyakkendő áradatot így alig-karácsony-után. Mert minek. És pénzkidobás. És felesleges “kényszerítése a szeretetnek”. Van benne valami.
Viszont érdemes fontolóra venni: lesznek idők, amikor már tudatosan kell keresni a szerelmes napokat – mert azok már nem lesznek olyan természetesek, mint a padon csókolózás az első randik egyikén. A villanyszámla, a gyerek fejlesztő tornája és a túlórák könnyebben átveszik a hatalmat, mint gondolnánk… Az én mottóm tehát ez: amit ma megünnepelhetsz, ne halaszd holnapra!

 

Női parkoló – Változtass velünk! Kattints a képre és csatlakozz a MyMirror facebook csoportjához

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here