Varázslat, vagy a természet csodái?!

Úgy gondolom, mindenkinek akad legalább egy olyan ismerőse, aki hisz a varázslatban, amulettekben, különleges erőt tulajdonít egy kőnek vagy bármi ehhez hasonló „fura” dolga van, amit a racionális földhözragadt emberek nem igazán értenek, vagy csak szimplán hidegen hagyja őket a dolog. A leghétköznapibb ásványokat tapasztalataim szerint elég sokan ismerik. Gyűjtöttük gyerekkorunkban, hozzátartoznak a horoszkópjainkhoz és sorolhatnám tovább is. Nyilván a kicsit spirituálisabb oldaluk kikerülhetetlen, de szeretném megmutatni nektek egy másik (Brit tudósok által elfogadott.. igen ez nem vicc) oldalát is.

 
 

Ametiszt (Álomkő): A lila kvarckristály nem csak szép, de rendkívül hasznos is. Kezelhetőek vele többek között az alvászavar, az epilepszia, fejfájás, migrén, hasi görcsök és a hormonzavarok. 

Mindemellett szerencsekőnek tulajdonították, használhatjuk hangulatingadozások ellen, természetes rezgései taszítják a káros sugárzásokat és segítenek megerősíteni a bennünk rejlő szeretetet.

Hegyikristály: Ha problémáid vannak az emésztéseddel, de nem szeretnél gyógyszereken élni és a paleolit táplálkozás sem csábít, akkor ezt az ásványt javasolnám. Persze nem desszertnek, de a tudósok vizsgálatai alapján, értékes ionokat gyűjthetünk be a bőrünkön keresztül, valamint egy pohár vízzel, amiben pár percet állni hagyjuk a kristályt, amíg az elvégzi a dolgát. 

Továbbá a léleknek segít a kiegyensúlyozottság és a védettség érzésének megerősítésében.

 

 

 

Hematit: A bátorság kő néven is ismert ásványt már az ókorban alkalmazták. Gyógyítás mellett a harcosok minden csata előtt ezzel a kővel dörzsölték be magukat a bátorság és persze a hazatérés reményében. A fémes fekete színű vas-oxid, vastartalma miatt vörösre színezi a vizet, elfogyasztása nagyon jó hatással van a gyulladásokra, az agyra, a májra, a vérkeringésre, a szemekre, a tüdőre és a vesékre is. 

Ha gyengének érzed magad, tanácstalannak és egy nagy adag bátorságra lenne szükséged, hordj magadnál egy kis hematitot!

Vas pirit: Vagy más néven bolondok aranyát azoknak ajánlanám figyelmébe, akik nehezen kezelik az izzasztó helyzeteket. Különleges hatása főként az idegrendszert és a stressz központot stimulálja. 

Ráadásul segítségünkre lehet egy kisebb nagyobb depresszió, szorongás és csalódás leküzdésében. 

 

 

Rózsakvarc: Az öt legismertebb és leghasznosabb ásványok közé sorolandó rózsakvarc a szív köve. Sok helyen kezelik vele a leukémiát, a rák kezdeti stádiumát, a nemi betegségeket és többek között az alacsony vérnyomást is. Mindezek mellett a fent felsorolt összes ásványt helyettesíthetjük vele.  

Ezen felül gyógyír bármire, aminek valamilyen formában köze van a szívünkhöz. Például a csalódottság, megbocsájtás, szeretet, szerelem.

Tehát nem kell feltétlenül hinnünk a természetfeletti dolgokban. Ezeket a jótékony hatású drágaköveket a természettől kaptuk és mindenkinek megvan rá a lehetősége, hogy alkalmazza őket. Ha nem hiszed, csak járj utána! 😉 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here