Zséda Gardróbja Nyiss be! – ANDA

Az Anda márka mögött a névadó Anda Emília húzódik meg, immáron 1996 óta.
A kortárs magyar divatvilág egyik nagy különce ő, csendben, harsány magamutogatás és reklám nélkül építette fel brandjét és egy bármelyik európai fővárosban helytálló showroomot, amit még Harrison Ford is kinyittatott pár évvel ezelőtt, hisz ugyan már, itt áll a bolt előtt és vásárolni szeretne.

 
 

Az eredeti “Anda élményhez” a Galamb utcai Showroomba kell elzarándokolni, itt viszont megértjük azonnal Mr. Ford mohó türelmetlenségét: a minimalista ékszerdoboz egy kísérleti, alternatív divathelyszín, időtálló és mégis friss design-nal.
A divatot egy nagy játéknak tekintő tervező szinte lubickol annak folyamatos változásaiban – egy biztos pont van, hogy nincs biztos pont. Ebben találta meg saját ösvényét, amin viszont következetesen halad: izgalmas szabászati megoldások, innovatív anyaghasználat, egy igen karakteres stílusvilág szinte állandó “anda” kézjegyekkel. Kicsit maszkulin, karakterisztikusan határozott stílus ez, talán a kortárs japán divatszcénában találni hasonló tervezőket.

Csakúgy, mint keleti kollégái, Emi is szeret transzparens anyagokkal játszani, a test eltakarásával vagy megmutatásával különböző, akár androgün hatásokat elérni.
A zene, a képzőművészet inspirálja elsősorban, de magába szívja az utcák tömegének hömpölygését is. A tervezés mellett tanít, több művészeti iskolában is – azt a függetlenséget és szabadságot próbálja tovább adni, amit ő maga is leginkább élvez szakmájában.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here