A pornó kicsit olyan….

A pornó kicsit olyan, mint egy valóságshow: nem sok köze van a realitáshoz. Ja, és persze senki sem nézi…

 
 

Hogyan lesz mégis egy videóból függőség? Nagyon egyszerű. Rászokni arra a legkönnyebb, ami mindig kéznél van – két kattintásnál jobban nem nagyon kell megerőltetnünk magunkat. Régen legalább pironkodva be kellett menni a szexshopba a kazettáért, és azon imádkoztál, hogy senki se lásson meg. Hivatásoshoz felmenni idő és még több pénz. A pornó egyszerű, és ami még jobb: ingyenes. Annyira széles a választék, hogy már nem tudsz olyat kitalálni, amit előtted lelkes rendezők ne vittek volna mozgóképre.

A statisztika kedvelőinek jöjjenek a számok: az Independent nevű brit lap szerint minden harmadik nő legalább heti egyszer néz pornót. Nem erről szoktatok csacsogni a barátnőiddel, igaz? Persze itt most csak a fejlett országokról fogunk beszélni, nem valószínű, hogy egy afrikai országra ugyanez a érvényes. Egy másik felmérés szerint a pornófüggő nők 76%-a 18 és 30 év közötti. Ez egyrészt érhető, hiszen ez a generáció ül legtöbbet a számítógép előtt, másrészről furcsa, hiszen nekik van a legaktívabb szexuális életük.

További “meglepő” tény, hogy a pornót kedvelő nők nyitottabbak a csoportos szexre, és nem vetik meg az egy éjszakás kalandokat. Sokuknak volt már szerelmi afférja meglévő párkapcsolatuk mellett. Na és miért néz az összes függő pornót? Természetesen a gyors orgazmusért. Kimutatták ugyanis, hogy az orgazmus átélése nagyjából olyan gyönyöröket okoz, mint egy löket heroin.

A nők 44%-a kifejezetten a leszbikus pornóra kíváncsi. Ezt még a titkos vágyakkal meg is lehet magyarázni – ami inkább meghökkentő, hogy 28%-uk a durva, ütlegelős szexre kíváncsi. Ez szép és jó, ha mondjuk egy 30 éves nő fut bele egy fojtogatós jelenetbe.  Viszont ha egy kamasz lány ismerkedés és petting helyett rögtön bilinccsel és egyéb segédeszközökkel kezdi, az nem biztos, hogy egészséges.

Pornófogyasztás szempontjából gyakorlatilag mindegy, hogy a szóban forgó hölgyeknek van-e párkapcsolata vagy nincs. Sőt, a többségnek van. Felmerül a kérdés, hogy akkor mégis kinek kell a videószex, ha ott vár esténként a valódi is? A válasz egyszerű: a pornó milliószor intenzívebb élményt nyújt. Emellett sokaknak siralmas a szexuális életük, kell valami pótlék – az orgazmus nagyon sok nőnek nem jön magától. Ha mégis minden stimmel, miért ne lehet egy kis extra élvezet is? Ez még nem számít megcsalásnak.

A pornónak persze van előnye is… csak nem sok. A fogyasztók nyitottabbak a bizarr szexuális kívánságokra, jobban odafigyelnek a párjuk kívánságaira. Számukra a másság elfogadása nem nagy ügy, és persze a vágyaikat is könnyebben kifejtik. Ezzel azonban nagyjából le is zárult a sor.

Ami inkább aggasztó, az az, hogy a pornófüggők egyre nehezebben elégítik ki a vágyaikat. Mivel a valós szex számukra túl unalmas lehet, és az alap pornójelenetek sem nyújtanak már teljes kielégülést, egyre durvább és durvább kategóriák után néznek. Nőként persze az sem nyújt vigaszt, hogy a pornójelenetek szinte kizárólag 18-20 éves párductestű lányokból állnak.

Ráadásul egy tinédzserben teljesen abszurd képek normalizálódnak. A filmben szereplő “akciókat” egy valódi aktussal vonhatja párhuzamba, holott mi sem áll távolabb az igazságtól. Ugyanis a nők nem élvezik, ha bezárják és megerőszakolják őket. A klasszikus rendőrnéni, orvos-beteg, tanár-diák felállásra még legyintünk – valójában viszont érdekes tükör, mire is vágyik titokban a többség.

Ahogy az sem normális, hogy a pornóban a lányok 20, a férfiak 30 évesek (tekintsünk most el az egyéb felállásoktól), gyönyörűek, és most jöttek a sminkestől, a műkörmöstől, és a fodrásztól. A hófehér lepedő és luxusvilla már csak cseresznye a habon.

A pornó egy felnőttnek olyan, mint egy gyereknek az édesség – képzeljük el, hogy egy szobát telepakolunk végtelen mennyiségű csokival, és elvárnánk egy 8 évestől azt, hogy ne nyúljon hozzá. Az állandó pornófilm-nézést függőségként kell kezelni, és komolyan venni. Máskülönben a szexuális életünk issza meg a levét.

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here