Amikor a szerető felébred

“De mint azzal minden felnőtt ember tisztában van, a szexre szükség van, ugyanis a szex jó és izgalmas, pláne azzal, akivel nem élünk házasságban. Ezért sajnos a hiányt szenvedő félnek lépnie kell. Persze gyalázatos dolog, de nem ő lesz az első vagy az utolsó a történelemben. Valamivel gyakrabban a férfiak teszik meg, mert ők valóban nem akarnak elköteleződni, elvégre a család az család, de egy kalandozás más lepedőországában nem megvetendő. A nők érzelmekre hajtanak, na, itt szívják meg a legjobban.”

 

 
 

Én nem tudom miért van az, hogy aki hinni akar, egyszerűen elhagyja a józan eszét? Ha valaki bízni akar a másikban, és ha nem jön közbe semmi gikszer, bízni kezd. Így van ez a hittel is. Nem a vallásossal, hanem azzal, mit mond egy pasi, amikor le akar venni a lábadról.

Ilyenkor halálosan komoly vagy szenvedő arccal közli, hogy már nincs semmi közte és a felsége közt, gyakorlatilag válnak, csak még nem mondta ki a bíróság a végszót. Hiába laknak együtt, rá se néznek egymásra, mert rég elmúlt a szerelmük.

Vagy nem válnak, mert ott vannak a gyerekek, és azoknak, mint tudjuk, családban felnőni a legjobb. Tegyük hozzá, nem mindegy, hogy milyen családban, de most ne ragozzuk. A szexről azt se tudja micsoda, mert a felesége trampli, elhanyagolt, fáradt vagy kövér, és régebben sem volt jó az ágyban, hát még a két gyerek folytonos jelenléte mellett. Értsd, hiába kezdenének bele, az egyik gyerek szomjas, a másik fél vagy nem álmos. Így lassan feladják.

De mint azzal minden felnőtt ember tisztában van, a szexre szükség van, ugyanis a szex jó és izgalmas, pláne azzal, akivel nem élünk házasságban. Ezért sajnos a hiányt szenvedő félnek lépnie kell. Persze gyalázatos dolog, de nem ő lesz az első vagy az utolsó a történelemben. Valamivel gyakrabban a férfiak teszik meg, mert ők valóban nem akarnak elköteleződni, elvégre a család az család, de egy kalandozás más lepedőországában nem megvetendő. A nők érzelmekre hajtanak, na, itt szívják meg a legjobban.

Szóval adva van a nő, azaz én, aki bár azt hiszi ravasz és okos, pofára esik. Minden szeretőnek ez a sorsa. Jön a Don Juan, és ő elhiszi róla, hogy más, mint a többi. És igaza is van vagy lesz. Más, mert nős. Más, mert két egyforma nincs, viszont ő sem fog a kedvünkért megváltozni, ahogy a világon senki.

Tévedés ebben reménykedni, de a nő, aki ostobán remélni mer, odaadja magát, mert a fülével szeret. Azt akarja hallani, hogy ő különleges, fantasztikus a teste, csodás az ágyban, és soha senkivel nem érezte ilyen jól magát a férfi. Ja, persze. A feleségnél ezerszer különb, mert ő nem törődik mással, csak a háztatással meg a gyerekekkel. Az idióta…Képes ilyesmivel foglalkozni! Igaz, hogy ha ő nem tenné, akkor senki se, de ez a csábításos szövegeknél nem domináns érv. Ha meg netán elhanyagolja magát, akkor pfuj, ha csinos és dekoratív, akkor meg buta és unalmas. Bezzeg a szerető, aki a Tökély mintapéldánya, főleg az elején.

A szerető, azaz én, mindig csak annyit hall meg, amennyit akar. Jaj, ne haragudj, hogy késtem, de nem tudtam otthonról elszabadulni, mondja másik, és igaz is, mert végre segített valamiben és nem a kanapén döglött. Ma nekem nem jó, közbejött valami. Igen, a családom, akinek szüksége van rám, és nem tudom lerázni őket, mint kutya a vizet.

Azt kérdezheti valaki, hogy lehet ilyesmit elhinni? Egyszerűen: elhagyod a józan eszed, és előtérbe helyezed a skálán a végtelen naivitásod. Azt is megtanulod, hogy a jó szerető kedves, türelmes és mindig készenlétben áll. Ha erre nem vagy képes, ne vállald a feladatot.

Aztán múlik az idő, és egyre többször jössz rá az egyszerű tényre, hogy átvernek, édes bogárka. Már nem akar mindig jönni, mert téged is un. Így takarózhat a családdal. Majd meglátod az utcán a nejét, aki vidám és aranyos, és öt kilónál biztosan nincs rajta több. Egyáltalán nem tűnik unalmasnak vagy oktondinak, esetleg csak azért, hogy nem veszi észre, mit művel vele férjeura. Majd eljön a pillanat, amikor te, azaz én, nem érsz rá. Vagy nem vársz húsz percnél többet. Ekkor robban a bomba, mert a férfi, aki hozzászokott, hogy uralja a terepet, dühöng, hisz nem úgy vannak a dolgok, ahogy szeretné. Ezért elejt egy-két kellemetlen mondatot, vagy viccesen megjegyzi, hogy milyen aranyos a pocakod, amit addig észre sem vett.

Szeretőnek lenni pokolian nehéz és sok megjátszást követel. Ezért, ha nem vagy jó színész, csak egy statiszta, aki a függöny mögött vár, hogy századszorra se hívják a színpadra, akkor ne sétálj be a csapdába. Tudod, minden férfi egyforma! Akkor meg minek próbálgatni őket? Vagy mégsem? Gondolkozz el, te szerencsétlen, elég-e neked az ezüstérem! Netán a bronz? Ha bólogatsz, tedd. De ne sírj, ne jajgass feleslegesen. Itt voltam, figyelmeztettelek, a többi rajtad áll!

 

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here