Az ikrek, a szőrös kéz és az álmok

Zsanett zaklatottan ébredt. Hajnali fél hat volt, még aludhatott volna, de álma felkavarta. Az első gondolata, mint mindig, Tibor volt, aki már öt éve a kedvese volt. A kedves az az elfogadható szinonimája a szeretőnek. Ezt a feleségek nem ismerik, a férjek nem használják, csak a szeretők reménykednek abban, hogy nem mások, mint kedvesek.

Tiborral való kapcsolata öt éve stabil volt. Stabilan dagonyázott a pocsolyában, és fel sem merült a változtatás lehetősége. Zsanett gyáva volt és szerelmes, a férfi pedig kényelmes és nem szerelmes. Így lassan csordogáltak a hetek egymás után.
Néha megjelent Tibor, mert lecsippentett egy kis időt a munkaidejéből. Mindig dolgozott és mindig nagyon elfoglalt volt. Ezzel is éreztette Zsanettel, hogy legyen megtisztelve, hogy belepasszírozza aktív napjába. Egyetlen dolog volt, amit a nő remekül tudott: meghallgatni Tibort és az ágyban olyannak lenni, amilyen a feleség sosem. Ez nem jelentett semmi extrát, csak a feleség unalmas volt, ő meg nem. Legalábbis ezt hitte.

 
 

Hajnali fél hatkor első pillantása a karjára esett. Álmában vastag, szőke szőr borította, olyan majomszerű. Az járt az eszében, miért nem gyantáztatta le. De a legrosszabb nem ez volt. A keserves álomban Tiborék házában járt és hajfestésre készült. Hát hol máshol, ha nem ott? Otthon volt a férfi lánya, akivel remekül elbeszélgetett.

Az álmok hazugok, hisz ő sosem látta a kamaszlányt, pontosabban csak fényképeken, de biztosan nem tudott volna neki mit mondani, ha egyszer valahol összefutnak. És kamasz lévén a lány sem valószínű, hogy bájosan csevegett volna apja szeretőjével.
A legnagyobb csevej közepén azonban a csaj felállt és a fürdőszobába ment. Onnan tíz papírcsíkkal tért vissza, amely álmában a terhességi tesztet helyettesítette. Letette mind az asztalra, és közölte Zsanettel, hogy anyja terhes és ikreket vár. Ott az ötszörös bizonyíték. Zsanett megsemmisülve pislogott. Még álmában is piszkosul fájt a szíve.

Megcsalták őt is. Vagy ez amolyan keresztcsalás volt? Amikor a fagyi visszanyal?
Még végigfutott az agyán, hogy Tibor azt mesélte neki, hogy csak nagyon ritkán van együtt a feleségével, kéthavonta, mert muszáj. Nem is kívánja. Bezzeg Zsanettet, őt folyton, és még a telefonjában is őt nézegeti, mert elrakta egy titkosított fiókba a képeit.
Ahogy hallgatta a kamaszlányt, megérkezett a család. És ő látta, mennyire nemkívánatos személy. A szőrös keze, a szörnyen lenőtt haja mind-mind megmutatta, hogy ő egy leharcolt nő, egy ribanc-szerető. Ettől sírhatnékja támadt és felébredt.

Kinn még sötét volt. A karja szőrtelen volt, hiszen egy hete gyantáztatta, a haját lenőni sosem hagyta volna. Az elmúlt hetekben fogyott is egy keveset, ami még alig látszott rajta. Egyszóval köze nem volt ahhoz a romlott állapothoz, amelyben éjjel megálmodta magát.

A délelőtt folyamán többször hatalmába kerítette az álom nyomasztó utóhatása. Nem értette, miért nem felejti el az egészet olyan könnyedén, ahogy a többi álmot. Tibor aznap nem jelentkezett, ami szokatlan volt, mert egy pár szó erejéig minden nap írt neki. Megkérdezte, hogy van, várja-e őt és közölte, hogy hiányzik neki.
De azon a csütörtökön nem történt semmi. Pénteken sem. Zsanett megtanulta, hogy tolakodni és nyomulni nem szabad, ezért várt. Szombaton reggel majd felrobbant az idegességtől. A telefonja után nyúlt, és kigondolta, hogy rejtjeles üzenetet küld, csak hogy tudassa a férfival, még él. Ha netán elfelejtette volna. Amint az üzenet szövegén kezdett töprengeni, látta, hogy messenger üzenete érkezett. Tibor írt neki. Elmosolyodott. Hála az égnek, biztosan minden rendben van vele, sőt látni is akarja őt. A szerelmes nők mind bolondok, Zsanett sem volt kivétel. Megnyitotta az üzenetet és ennyi volt benne: Bocs, hogy eltűntem. Éva terhes és akadt némi komplikáció.

Zsanett felkiáltott és kiesett kezéből a mobil. Éva terhes? Hát igen… Kéthavonta szexből úgy látszik összejött. Meg az unalomból, amivel hozzá üldözte a férjét.

És ezen a csütörtökön csak egy kérdés marad megválaszolatlanul: vajon ikreket vár?

fotó: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here