Igaz történetek – Laura kalandja

Az igaz történetekkel sokszor úgy van az ember, hogy csodálkozni sem mer nagyon, mert nem tudja elhinni, hogy ilyesmi megtörténhet.
Sok emberrel találkozom, még több ember között dolgozom, mindig megtalálnak a különös történetek. Ezekből hoztam egy csokornyit a történetek főszereplőinek engedélyével. Csak a neveket és a helyszíneket változtattam meg. (Imre Hilda)

Laura kalandja

Két héttel az esküvője előtt Laura vőlegénye eldöntötte, hogy próbára teszi őt. Volt ebben egy adag disznóság is, de állítása szerint biztos akart lenni a lány hűségében. Megkereste régi évfolyamtársát az egyetemről, aki a Színművészetire készült, de sose jutott be és megkérte, hogy csengessen be a lányhoz azzal az ürüggyel, hogy utazásokkal kapcsolatban készít felmérést. Ő majd elhinti előtte, hogy a nászút milyen drága, meg hogy érdemes-e ekkora költségbe verni magukat, amitől nem lesz szimpatikus, de vállalja.  A “színész” cimbora, meg mondja azt, hogy a kérdőívet kitöltők között egy ciprusi utat sorsolnak ki, az remek csalétek lehet. Miközben beszélgetnek, próbáljon meg egyre hevesebben udvarolni, és kérjen randit a lánytól, mielőtt eljön tőle. Ha belemegy, akkor nem sok jót várhat tőle a vőlegény, ha meg nem, akkor megbizonyosodik arról, hogy menyasszonya hűséges.

 
 

Amikor a srác becsengetett, a lány gyanútlanul ajtót nyitott. A srác valóban szép volt. Nem dögös, nem sármos, hanem az az álomszép, amitől az ember lányának szája tátva marad.
Valahogy túlságosan rendben volt. Az öltözéke is azt sugallta, hogy nem használtruha boltból öltözködik. De ez csak egy benyomás volt. A fiú végtelen kedvességgel megkérte, hogy segítsen neki, és felvázolta a jutalmat is. Laura érezte, hogy valami nem stimmel. A mai világban már telefonon intézik az ilyesmit. De arra gondolt, talán téved, mert még létezik ilyen becsengetős fajta közvélemény kutatás is. Kb. félóra alatt meg is voltak, és ezalatt a vendég elkezdte fűzni a lányt. Dicsérte a kezét, a haját és elmondta, hogy sok helyen járt már, de ilyen ízléses lakást keveset látott. A találkozó végén meg randit kért a megbeszéltek szerint, közben pedig kiesve a szerepéből önelégülten vigyorgott, mert tudta, hogy nincs lány, aki neki nemet mondana.

Laura meghökkent a kérdés hallatán, és még gyanúsabb lett neki a helyzet. Maga sem értette, mitől érezte hamisnak ezt a tolakodást. Hiába volt a srác jó fej, szinte negédes, nem jött be neki, és ha be is jött volna, akkor sem ment volna bele, elvégre két hét múlva férjhez megy, és ő azt komolyan is gondolta. Már tessékelte ki az ajtón, miután túlestek a kérdéseken és a vizsgán is, amelyen csak nem akart elbukni, hiába igyekezett a szépfiú.

Ekkor azonban a srác valamiért kiakadt és elfelejtette, hogy ez csak egy ostoba játék. Elkapta a lány kezét és erősen megszorította. Laura felsikoltott és ráordított, hogy tűnjön el azonnal. Ebben a pillanatban kinyílt a szomszéd lakás ajtaja, és kijött egy idős hölgy teával a kezében. Megkérdezte, minden rendben van-e, erre a srác rámordult és elküldte a francba azzal, hogy ne avatkozzon be. Az öreg hölgy ekkor szemrebbenés nélkül arcon löttyintette a teával és közölte, hogy menjen ő akárhová, de azonnal, mert hívja a rendőrséget.

Laura fellélegzett, amikor a fiú elrohant, és azonnal hívta a vőlegényét. Érdekes módon, az nem háborodott fel eléggé. Ez szöget ütött Laura fejében, és gyanút fogott. Este, amikor hazaért és zuhanyozott, elcsente a telefonját és megkereste, kivel beszélgetett abban az időpontban, ahogy a kérdőíves eltűnt. Látta, hogy egy Dani nevű sráccal, akit ő nem ismert. Úgy döntött, ír neki egy üzenetet. Csak annyit, hogy rendben van-e?

Jött is azonnal a válasz, amelyben benne volt minden: haver, a csajod jó fej, vedd csak el, de a szomszéddal légy óvatos. És ne feledd a piát!

Laura ezután egy hétig nem állt szóba a vőlegénnyel, aki próbára merte tenni. Az utolsó héten végül lenyugodtak a kedélyek, és azóta együtt vannak. Az esküvőre a szomszéd nénit is meghívták.

fotó: http://glamourandgraceblog.com/
Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here