Kylie Minogue

Ma 51 éves Kylie Minogue, az ausztrálok apró énekes-színésznője, aki a kezdeti kritikák ellenére hatalmas karriert futott be. És aki pályafutása során többször is meg tudott újulni mind divatban, mind zeneileg, így tökéletesen rászolgált a Kylie névre, amely az abo őslakosok nyelvén az örökké visszatérő bumerángot jelenti.

 
 

Kylie gyerekkorától készült a nagy dobásra, hiszen már 11 éves korától szerepelt az ausztrál tévében, majd 1986-ban a nagy sikerrel futó Neighbours című szappanoperában játszott. Amíg Vágási Feri az itthoni Szomszédokban beszállt az internetbe, az ausztrál névrokon sorozatban olyanok játszottak, mint Guy Pearce, Natalie Imbruglia vagy éppen Russel Crowe. És persze Jason Donovan, akivel egy párt alkottak a filmvásznon és a való életben is, amelynek bizonyító erejű könnyfakasztó lenyomata volt az általuk énekelt “Especially for you” című világsláger.

Amíg Jason a kelleténél kicsit tovább hüppögött  zsebkendőjébe (bevallása szerint a mai napig, háromgyermekes apaként sem tudja megemészteni a szakítást), az énekesnő egy idő után továbblépett és a szintén honfitárs Michael Hutchence, INXS-frontember kebelén lelt újabb támaszra: a zenekar híres slágerét a “Suicide Blonde”-ot pedig pont Kylie személye ihlette.

Aki Madonnához hasonlatosan kaméleonként változtatta karakterét: az “I should be so lucky” és a “Loco-Motion” rágógumi-pop slágerek után például a jóval komolyabb karakterű Nick Cave-vel énekelt egy valóban mélyenszántó duettet, majd jóval később a Spinning Around vagy a Can’t get you out of my head-del végleg beírta magát a pop történelemkönyvébe – megkapta az Évtized előadója címet Angliában és Ausztráliában, II. Erzsébet a “Brit Birodalom Tisztje” címet adományozta neki, ráadásul a legmagasabb francia kulturális kitüntetés birtokosa is.

2000-ben a Sydney-i Olimpiai Játékok záró ceremóniáján több mint 4 milliárd ember füle hallatára énekelt, Madame Tussaud panoptikumaiban pedig négy viaszszobrot is készítettek róla a különböző kiállítások alkalmával.

2005-ben mellrákot diagnosztizáltak nála, ekkor megírja “The Showgirl Princess” c. mesekönyvét, betegsége óta a gyilkos kór mielőbbi felismeréséért kampányol, alapítványokat támogat, mindezért 2011-ben tiszteletbeli doktorrá is avatják.

Emellett a bántalmazott gyermekek ügyét segíti, AIDS-kutatást segítő kampányokban vesz részt, rendszeresen adakozik a rászorulóknak és más humanitárius tevékenységeket is végez. Egy hetet töltött Thaiföldön a 2004-es cunami után és személyesen segített a mentési munkálatokban, a 2010-es haiti földrengés áldozatainak adományokat gyűjtött, de afrikai iskolák építését is támogatta.

Bár gyermeke nem született, a családot nagyon fontosnak tartja, gyakran tölti szabadságát húgával, Dannii-vel és családjával. Karrierje és betegsége miatt Kylie-nak nem adatott meg a gyermekáldás, bár olyan férfiak tűntek fel az oldalán mint Lenny Kravitz, Olivier Martinez, Andres Velencoso spanyol modell vagy Joshua Sasse brit filmszínész.

Kylie tavaly azt nyilatkozta, 50 éves korára találta meg a boldogságot Paul Solomons mellett, aki az egyik nagy magazin kreatív igazgatója, így valószínűleg az idei szülinapra is van egy-két jó ötlete.

Kylie Minogue, Isten éltessen sokáig!

fotó: Internet

 

 

 

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here