Majdnem együtt 3. rész – Csak egy nap múlva…

Egy nap. Huszonnégy óra. Ezernégyszáznegyven perc. Ennyit kell kibírnia még, gondolta Anna. Ennyi van a találkozásig, de az idő vánszorgott.

Az előző részeket itt olvashatod

Norbi, még ha tudta is a telefonszámát, nem írt, nem kereste semmilyen módon. Volt ebben jó is, meg szomorú is, de utóbbi csak a várakozás és a vágyakozás miatt. Várta a találkozást, tudta, hogy minden rendben lesz, mégis félt. Maga sem tudta, mitől ijedt meg. Talán ilyen az, amikor az embernek teljesülnek a kívánságai, kérdezte önmagától?

Öt éve ezerszázalékosan biztos volt benne, hogy ezt a férfit a jó isten is neki teremtette. Ma mindenki lelki társnak mondaná, de ő ezalatt nem azt értette, hogy összebújva világmegváltásra készülnek, hanem hogy testben és lélekben is hasonlóak az igényeik. Egy ötvenhat éves nő már nem számít fiatalnak, talán ma sem, ő mégis oly erővel kívánta az intimitást, a szeretkezést, hogy maga is megrettent tőle. Nem mással, nem akárkivel, csakis Norbival. Mintha a teste tudta volna, hogy történhetett eddig bármi, teljes örömöt, maximális kielégülést csak egy olyan férfi adhat, akinél ottmaradt a szíve.

 
 

Persze felmerült benne a kétség, hogy biztos-e, hogy valóban Norbi kell neki vagy csak a szerelem, ami eddig elérhetetlennek tűnt. Akárhogy vizsgálta gondolatait, mindig ott kötött ki, hogy nem beszéli be magának, hogy minden csodás lesz.

Éjszaka csak hánykolódott. Kétszer is felkelt, meg kiszáradt a szája, aztán tüsszögött egy sort, majd kiverte a víz. Hajnalra tudta csak lecsillapítani elméje háborgását.

Délután fél ötre beszélték meg a találkozót a Hauerben, ami bár hangulatos volt, a Rákóczi út kellemetlen forgalmát nem tudta überelni. A folytonos autóáradat, pláne decemberben nem volt ínyére. Azzal nyugtatta magát, hogy az is csak egy hely, egy semleges tér, ahol, megbeszélhetik, valóban képesek-e tovább együtt. Anna jól tudta, hogy lehet erről heteken át beszélgetni, lehet jó az elhatározás, mégsem jelenti, hogy működni fog. Ennyi évesen, mögöttük a hullámzó ilyen-olyan múlttal, cseppet sem könnyű azt mondani, hogy itt vagyok, szeretlek, szeress.

Már megint az agyalás, legyintett kora reggel, amikorra felére fogyatkoztak a várakozás órái. Tükörbe nézve megrettent önmagától. Nem az a nő volt, akinek hitte magát pár napja, mintha egy éjszaka alatt megöregedett volna. Aztán egy tea filteres pakolás meg a hideg víz aránylag rendbe tette. Lehet, hogy az öröm is öregít, kérdezte magától, de elhessegette a vállán suttogó kisördögöt.

Egy órakor üzenetet kapott. Még 180 perc! Csak ennyi volt benne. Az, hogy a férfi hasonlóképpen várja és számolja a fogyó időt, nevetésre késztette. Megnyugodott, főzött magának egy kávét és böngészni kezdte a netet. Olvasott pár semmitmondó cikket, majd lecsukta a laptop fedelét.

Tudta, hogy azon a délutánon szép akar lenni. Nem csinos, nem elegáns, hanem észvesztően szép. Volt egy gyönyörű, piros ruhája, aminek vonala követte teste ívét. Azt vette fel, meg egy fekete csizmát hozzá és a haját laza hullámokba sütötte.

Norbi… Mondta magának félhangosan és elöntötte a boldogság.

A Hauer közepes forgalmat bonyolított aznap, bár, amikor a mosolygós pincér az asztalhoz kísérte, meglepődött mennyire kevesen vannak a terem hátsó felében. Negyedórával előbb érkezett, így biztos volt benne, hogy megelőzi a férfit. Öt perccel később viszont ő is megjelent. Sötétzöld dzseki és farmer volt rajta. Olyan széles mosollyal lépett be, mint aki a lottó főnyereményt jött átvenni.

– Szervusz, Anna! Gyönyörű vagy! – mondta kertelés nélkül. Nem volt manír a hangjában.
– Köszönöm, te sem panaszkodhatsz – bukott ki a dicséret a nő ajkán.
– Jó lesz itt nekünk? – kérdezte a férfi.
– Azt hiszem, igen. Nyugodt hely…
– Igen, talán nyugodtabb, mint én – nevetett a férfi, kibújt a kabátjából, és egy gyors mozdulattal a fogasra akasztotta.
– Nincs késő még egy kávéhoz? – vette át a szót a nő és kezdte magát egyre jobban érezni. Soha nem hitte volna, hogy Norbi feszültebb lesz nála. Abban a pillanatban értette meg, hogy neki legalább annyira fontos ez a pillanat, mint őneki.
– Szerintem, semmihez sincs késő – hangzott a válasz, és ezt lehetett bárhogyan érteni. Érezhetően ideges volt. Aztán vett egy nagy levegőt.
– Anna, én nem vagyok a szavak embere. Nem tudok különlegeseket mondani órákon át. De azt tudom, hogy te kellesz nekem. Nem mostanra, holnapra, hanem mindig.

Ilyen szavak hallatán megállítanánk az időt, futott át a nő agyán. És az idő valóban mintha lelassult volna. Alig tudta szólásra nyitni finoman rúzsozott száját.

– Köszönöm – hebegte, mint egy éretlen kamasz. – Főleg, hogy ennyire nyílt vagy. Holnap… És holnapután?
– Ne kérdezz ilyesmit. Nincs garancia rá, hogy működni fog. Megpróbáljuk és kiderül. Sikerülnie kell, de erre ígéretet nem tehetek.
– Értelek. Tetszik, hogy nem ragozzuk túl. Már az is bátorság, hogy itt vagyunk.
– Akkor jöjjön a kávé és minden más később! – mondta a férfi és megkönnyebbülten elnevette magát. Anna elpirult, mert ő a minden más alatt valóban minden mást értett, és ebbe a két szóba belebizsergett a tarkója.

Amikor a húszas évei elején járó felszolgáló percek múlva letett az asztalra két kávét és két karamellás tortaszeletet, már csak azt látta, hogy két olyan ember ül ott, akikből árad a meghittség.

– Látod! – bökte oldalba a csitri pultos lányt. – Én mondtam, hogy mindig van remény. Ilyen korban is.

Az fejhangon felkacagott és titkon az órájára lesett, mert este neki is randevúja volt.

Vége

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here