Negatív

Miközben egy kockacukrot dobott a csészéjébe, egy pötyit meg a másikba, a kávéfőző megnyugtató rotyogását hallgatta. Kint még sötét volt, így a panel konyhájának ablakában saját borostás arcát bámulta. Észre se vette, hogy Noémi beosont mögötte a konyhába. Ezer felé álló haja és morcos, gyűrött arca még most is megmosolyogtatta, pedig lehúzott már mellette pár évet: ez a reggeli kinézet annyira nem illett az amúgy mindig csinos, finom kis nőhöz. Persze imádta az egész káoszt, mind a 155 centiméterét… sőt, emiatt az emberi oldala miatt még jobban szerette őt. 

“Jó reggelt, baba!” – búgta maga elé, de úgy tűnik, nem talált kedvező fogadtatásra…
“Kinek jó?” – morogta, és hozzátette: “Menj már arrébb egy kicsit!” – majd kinyitotta a kukát, és bedobott egy zsepit.
“Csináltam neked kávét…” – próbálkozott újra óvatosan. Noémi egészen szúrós lett az utóbbi időben. 

 
 

Felhörpintették a forró feketét, majd Noémi hangtalanul bevonult a fürdőszobába. A szokásosnál is tovább maradt bent, kezdte nyugtalanítani a dolog. “Minden okés, szívem?” – kérdezte végül halkan a fehérre festett ajtótól, ami abban a pillanatban hirtelen kinyílt.
“Persze!” – válaszolta a piros szoknyás lány, tökéletes sminkben, hatalmas mosollyal. Huhhh. Ki volt az, aki bement a fürdőbe, és hova tűnt? Mert az, aki helyette kijött, egyáltalán nem hasonlít rá! 

Még levegőt is elfelejtett venni. “Csodálatos vagy, baba!” – nyögte ki végül, de csak maga elé, hisz a lány már az előszobában csúsztatta selyem harisnyás lábait kecses körömcipőjébe.
“Este jövök!” – csilingelte már az ajtóból, majd egy puszit dobott felé.
“Szia!” – bökte ki végül, majd visszament a konyhába elpakolni. A kukába dobott, gyűrött zsepiből egy vékony papírcsík lógott ki. Kihalászta, és rögtön tudta a választ Noémi fura viselkedésére.

Megint negatív. Egy órával később útnak indult ő is. Menet közben asztalt foglalt az új sushi bárba, amit már rég ki akartak próbálni. “Hátha ettől jobb kedve lesz…” – morfondírozott magában, pedig pontosan tudta, hogy hiába próbálkozik. A fél éve zajló gyász-hullámvasutat nem állítja meg egy könnyed kis vacsi.

fotó: Pinterest

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here