Nem a testen múlik

Valami különlegeset szeretett volna felvenni erre az alkalomra, de ahogy végignézett magán, rájött, hogy ez nem sikerült. Minden olyan esetlenül feszült vagy éppen lógott rajta.

Rég randiztak már. Bedarálta őket a munka, a lakásfelújítás és a kezelések. Valahogy elfelejtődött, hogy az a sok dolog, amit el akarnak érni, tulajdonképpen csak róluk szól, és, hogy nélkülük – egymás nélkül – mit sem ér.

 
 

Elhatározták, hogy semmit nem szerveznek agyon, csak úgy spontán keresik majd egymás kedvét – neki az olasz kaja volt a kedvence, Péter meg a Citadelláról szerette nézni a várost, így ez a kettő biztos benne lesz a programban. 

Olyan ideges volt, mintha valami első randira készülne, pedig hát már egy évtizede házasok… Ott állt piros balerina cipellőben és piros rövid körmökkel, no meg a sehogy se álló fehér-fekete csíkos ruhájában. Nézte magát a tükörben. Várta, hogy Péter hazaérjen az edzésről, és elinduljanak. Úgy, mint régen, izgatottan, gondtalanul. Nem. Soha nem lesznek már olyanok, mint régen… az lehetetlenség.

A meddőségi klinikán otthagyták a hitüket, a pénzüket és az egészségüket, meg a spontán szeretkezéseik örömét. Jöttek helyette betegségek, könnyek, hormoninjekciók, kilók és elhulló hajtincsek. Együtt csinálták végig a lombikokat, és együtt sírtak a számukra utolsó, sikertelen beültetés után. 

Szótlanul sétáltak a Citadellán. Sokszor jártak már itt, fáradtan, vidáman, ünnepelve vagy épp szomorúan. Most is ott kavargott körülöttük a sok emlék és hangulat. Először a napjukat beszélték át, aztán az edzésről váltottak pár szót, de nem oldódott a hangulat. Végül összeszedte magát és kibökte, ami a szívét nyomta…

– Te haragszol rám, Péter?
A férfi tudta, miről van szó, mégis visszakérdezett.
– Haragszol, amiért nem tudtam neked szülni? Hogy a babacuccok helyett gyógyszereket meg nagy méretű harisnyát kellett venned? – nevetett, de szeme tele volt könnyel.
– Hogy haragszom-e? Mindennél jobban szeretlek. Egy hős vagy, hogy mindezt végigcsináltad a családunkért.

fotó: Pinterest

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here