Nem a testen múlik

Valami különlegeset szeretett volna felvenni erre az alkalomra, de ahogy végignézett magán, rájött, hogy ez nem sikerült. Minden olyan esetlenül feszült vagy éppen lógott rajta.
Rég randiztak már. Bedarálta őket a munka, a lakásfelújítás és a kezelések. Valahogy elfelejtődött, hogy az a sok dolog, amit el akarnak érni, tulajdonképpen csak róluk szól, és, hogy nélkülük – egymás nélkül – mit sem ér.

 
 

Elhatározták, hogy semmit nem szerveznek agyon, csak úgy spontán keresik majd egymás kedvét – neki az olasz kaja volt a kedvence, Péter meg a Citadelláról szerette nézni a várost, így ez a kettő biztos benne lesz a programban. 

Olyan ideges volt, mintha valami első randira készülne, pedig hát már egy évtizede házasok… Ott állt piros balerina cipellőben és piros rövid körmökkel, no meg a sehogy se álló fehér-fekete csíkos ruhájában. Nézte magát a tükörben. Várta, hogy Péter hazaérjen az edzésről, és elinduljanak. Úgy, mint régen,izgatottan, gondtalanul. Nem. Soha nem lesznek már olyanok, mint régen… az lehetetlenség.

A meddőségi klinikán otthagyták a hitüket, a pénzüket és az egészségüket, meg a spontán szeretkezéseik örömét. Jöttek helyette betegségek, könnyek, hormoninjekciók, kilók és elhulló hajtincsek. Együtt csinálták végig a lombikokat, és együtt sírtak a számukra utolsó, sikertelen beültetés után. 

Szótlanul sétáltak a Citadellán. Mindkettejüket feszítette valami. Az elmúlt napokban felrobbant a net egy fitneszguru véleménye kapcsán, amelyet eddig meg sem vitattak maguk között. Ismerték egymást: szót sem pazaroltak volna erre máskor, de most valahogy érezték, hogy ez őket is érinti. Időnként megbeszélték, hol tart a kapcsolatuk, ki hogyan érzi magát benne. Ez most egy egy apropó volt erre… 

“Te haragszol rám, Péter?” A férfi tudta, miről van szó, mégis visszakérdezett: “Miért haragudnék rád, kicsim?” Kibökte, ami már annyira nyomasztotta: “Haragszol, amiért nem tudtam neked szülni? Hogy a babacuccok helyett gyógyszereket meg nagy méretű harisnyát kellett venned?” – nevetett, de szeme tele volt könnyel.

“Hogy haragszom-e? Mindennél jobban szeretlek. Egy hős vagy, hogy mindezt végigcsináltad a családunkért.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here