Pierce Brosnan – a legsármosabb James Bond

A legjóképűbb James Bondról joggal hihetnéd azt, hogy már kissrácként is mindent megkapott. Pedig mi sem áll távolabb az igazságtól.

Vér szerinti édesapja még csecsemőkorában elhagyta, majd 4 éves korában édesanyjával közösen a nagyszülői házba költöztek. Miután ők meghaltak, négy évet nevelőotthonban töltött, mire újra visszakerülhetett édesanyjához. Már tinédzserkorában két fejjel magasabbra nőtt mindenkinél, ezért osztálytársai gyakran cikizték. Hát, nem egy könnyű kezdet.

 
 

Szerencsére azonban kisebb-nagyobb kitérők után, de megtalálta a saját útját: a színészetet. Ahogyan ő fogalmaz:

“Amikor ráleltem a színészetre, illetve a színészet lelt rám, az maga a felszabadulás volt. Egy mérföldkő volt egy másik életbe, messze az akkori helyzetemtől, ráadásul tehetségesnek is bizonyultam.”

A színpad után nemsokára jött a filmvászon, különféle romantikus vígjátékokkal és nyomozói sorozatokkal debütált. Ironikus módon az első film, amit valaha látott, a Goldfinger nevű 007-es alkotás volt. Bár már 1987-ben indulhatott a fiatal James Bond szerepéért, egészen 1995-ig várna kellett. Cserébe 7 éven keresztül ő játszhatta a jóképű titkosügynök szerepét.

Sajnos 2001 óta foglalt a szíve, ami viszont külön szimpatikus, hogy nem egy mutogatni való cicababát vett el feleségül, hanem egy rendes, hús-vér nőt. Pedig Hollywoodban nem ez a szokás.

Bár 2004 óta amerikai állampolgár, hűvös, lehengerlő északi modorát azóta is megőrizte. Ha pedig még mindig nem estél volna szerelembe: egyik filmszerepe kedvéért megtanult golfozni, több veszélyes jelenetet is bevállalt és kiválóan rajzol is. Nos, mi szívesen ülnénk portét a kedvéért.

fotó: Internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here