Emma Watson

Ma ünnepli 29-ik születésnapját Emma Watson színésznő, modell, emberi jogi aktivista. Párizsban született és élt 5 éves koráig, amikor visszaköltöztek Angliába.
1999-ben kezdődött meg a Harry Potter első részének forgatása, egy színészközvetítő iroda pedig Emma iskoláját is felkereste, ahol osztályfőnöke őt ajánlotta a meghallgatásra. Sok ezer lánnyal versenyezve végül megkapta Hermione szerepét, úgy, hogy J.K. Rowling, a könyv írónője már az első próbafelvétel után tudta, Emma lesz a végső kiválasztott. A Harry Potter és a Bölcsek Köve varázsütésre változtatta meg az életét, hiszen a film kasszasiker lett, Emma pedig elnyerte a Young Artist Awardot, és bár később előfordult, hogy a folytatás vegyes fogadtatást kapott, az ő játékát mindig elismerték a kritikusok és további díjakkal jutalmazták. Modellkarrierje is jelentős, 2014-ben például a legjobb stílusú britnek választották olyan ikonok előtt, mint például Keira Knightley, Kate Moss vagy David Beckham.

 
 

Színésznőként sokfajta filmben vállalt szerepet, de persze a mesés ajánlatok is újra megtalálták: bár Hamupipőke szerepét visszautasította, két évvel ezelőtt a Szépség és a szörnyeteg Belle-jeként elhozta a legjobb színész díját az MTV Movie Awardson.

2014-től a nemek közti egyenlőségért küzdő jószolgálati nagykövet, Bangladesben és Zambiában is segítette a nők oktatását, 2015-ben a Time beválogatta a 100 legbefolyásosabb ember közé.

Kedvenc tevékenysége az olvasás és az írás: igazi könyvmoly, elalvás előtt pedig mindig naplót vezet. Ha pedig igazán elfáradna, a napi relaxációt is profi módon végzi, hiszen okleveles jógaoktató.

Reméljük, a ma kizárólag a pihenés és ünneplés jegyében telik, születésnapján pedig koccintsunk mi is a kedvenc italával, egy pohár gintonic-kal!

A Jóisten éltessen, Emma Watson!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here