Majd én randizom helyetted! 4. rész

“ Szeme szikrázott a dühtől, ami Orsinak egyre jobban tetszett. Az életben először tapasztalta, hogy egy idegen kiáll érte. Még akkor is, ha ez az idegen irritáló jelenségnek tűnt.”

Katusban fel se merült, hogy amit tett, nem helyénvaló. Miért ne lenne az, kérdezgette magától.

Belépve a házba azonban hiába köszönt, nem válaszolt neki senki.

A tévé hangosan szólt, és a férje a kanapén elterülve bámulta a meccset.

 
 

 – Itt is vagyok! – mondta elé perdülve vidáman.

A férfi rá se pillantott, levegőnek nézte.

 – Most megsértődtél, vagy mi bajod? – támadt rá idegesen.

 – Nézem a meccset, jobb, ha elállsz előlem, mert nem vagy átlátszó!

 – Te viszont az vagy! Az idióta meccseddel együtt!

A feleséget elfutotta a méreg. Miért nem lehet megérteni és elfogadni, hogy benne nincs rossz szándék? És különben se tett semmiféle bűnös dolgot. Kicsit megtolta a sárba ragadt szekeret és kész.

 – Lehet, hogy az én idióta vagyok, de legalább nem alázom meg a lányom. Belegondoltál abba, mit szól majd Orsi? Arról nem is beszélve, hogy mondjuk bejön a terved…Majd hogy fogod elmesélni a lányunknak, hogy te előbb találkoztál a vejünkkel, mint ő?

 – Hihetetlen pasas vagy! – hördült fel Katus. – Csak a rosszat látod. Mintha nem ismernél. Hidd el, megtettem minden óvintézkedést.

A férfi végigmérte és dühösen elfordult.

 – Te valami istenfélének gondolod magad? Amint látom, kicsípted magad. Szerintem te ezt élvezted.

 – Élveztem is, de nem úgy, ahogy te gondolod! Egyszerűen jó volt találkozni valakivel, aki nemcsak itthon ül, akivel beszélgethettem egy jót.

A másik felsóhajtott:

 – Már értem…Erről van szó. Csak ne hazudd se nekem, se magadnak, hogy a lányunkért teszed.

 – Menj a csudába! – kiáltott Katus és kiviharzott.

*

Orsi napokkal később is haragudott anyjára. Kiskorúsította őt, úgy kezelte, mint egy sült bolondot, aki képtelen irányítani a saját életét. Ennyire senki nem vágyhat unokára, gondolta dühösen. Az irodában se érezte jól magát, az idegességtől, vagy ki tudja mitől, napok óta fájt a gyomra. Egyik reggel hasmenése is volt. Mégis bement, morgott és haragudott mindenre és mindenkire. A többiek elkerülték, ebédelni se hívták, miután közölte, hogy hányingere van.

Amikor elmentek, megbánta, hogy undok volt velük, ezért felkapta a táskáját, és utánuk futott. Elfelejtette megkérdezni, melyik közeli kifőzdébe tartanak, de úgy gondolta, az indiai lesz az. Gyomra továbbra sem volt rendben, mégse akart kilógni a sorból. Arra azonban nem számított, hogy kioldódik a cipőfűzője, és úgy megbotlik, hogy orral a befelé nyíló oldalajtónak esik. Hatalmasat koppant a feje, meg is szédült azonnal, de nem esett el, mert elkapta a karját valaki.

 – Azt hiszem, érdemes lenne jobban figyelned magadra! – szólalt meg egy idegen, akinek ellenszenves hangja azonnal viszolygást keltett benne. – Mint anyám, gondolta, de akkor már folyt az orrából a vér, amitől kis híján hányni kezdett.

A „megmentő”, aki nem az anyja volt, nem nevetett, hanem megcsóválta a fejét. A lány hóna alá nyúlt, és felemelte.

 – Na, ez aztán a romantikus találkozás! – szögezte le magában.

A vérző lányt látva felmerült benne a kérdés, hogy isten vagy az Univerzum, vagy akárki nem tudott volna szebb, kíméletesebb módot kitalálni a találkozásra? Majdan a gyerekeiknek mit fog mesélni? Anyukátok lefejelte az ajtót, aztán öklendezett és ömlött az orrából a vér, de nekem bejött? Erik nem rebegett hálát a Teremtőnek, inkább bosszúsan elfintorodott.

 – Rendben vagy? – kérdezte Orsitól.

 – Úgy nézek ki, nem? Más hülye kérdés?

 – Inkább tanács: kösd be a cipőd rendesen!

 – Köszönöm, anyuka! Úgy lesz! – felelte gúnyosan. 

Orsi végig mérte a srácot, és legszívesebben elküldte volna melegebb éghajlatra.

 – Hívom a takarítónőt! – közölte a portás, amint közelebb lépett hozzájuk. Arcán undor ült, amit alig tudott elnyomni a kötelességtudat.

 – Persze, tegye csak, jól vagyok! – nyögte ki Orsi, és kis híján elsírta magát annyira fájt az orra, a homloka, és a szíve is. Az elmúlt napok bebizonyították neki, hogy valóban életképtelen, gondolta, és jó alaposan megmártózott az önsajnálat mocsarában.

 – Bocsánat, kisasszony, de nekem az irodaház az első! Hívjak mentőt?

 – Hagyja csak, jól vagyok! – Azzal felállt, de megroggyant a lába. Erik elkapta, és visszaültette.

 – Hozzon már egy kis vizet! – mordult rá a portásra. – Vagy mondja meg, hol találok, mert ugye magának fontosabb dolga van! Gyalázat!

Szeme szikrázott a dühtől, ami Orsinak egyre jobban tetszett. Az életben először tapasztalta, hogy egy idegen kiáll érte. Még akkor is, ha ez az idegen irritáló jelenségnek tűnt.

Folytatjuk…

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here