Vihar a biliben – egy anya kalandjai bilitréning során

Mielőtt anya lettem, el sem tudtam volna képzelni (és nem is nagyon agyaltam rajta), milyen melós lehet egy altatás (énekelsz neki egyet és leteszed az ágyba, nem?), egy-egy új étel bevezetése (miért, hát nem csak úgy bekanalazod a szájába?) vagy, hogy milyen ciki helyzetekbe kerülhet az, akinek éppen pelusról leszokó kölyke van. Aztán megérkeztek a gyerekeim…

Rúzs, kulcsok, egy vadító illatú mini parfüm, zsebkendő, notesz, toll, személyes iratok. Egy gyermek érkezésével nem csak a női test (bizony, Norbikám!) változik meg, de a női táska alapvető tartalma is. A csinos retikülöm először csak egy nagyobb táskává, végül egy kisbőrönddé dagadt, mely nyomokban bilit és popsitörlőt, valamint egy komplett csereruhát is tartalmaz. A rúzst azért megtartottam… nem, mintha számítana, hogy az utca végi nagy platán alatt milyen sminkben törlöm ki a gyerek hátsóját, de azért mégis…jobb úgy!

 
 

A trolin elrikkantott “Anya, pisilni kell!”-nél már csak az iskolai ünnepség fennkölt csendjébe nyers egyszerűséggel beletolt: “Anya, bekakáltam!” kellemetlenebb. Hamar leszoktam az irulva-pirulva elrebegett “ohh, bocsánat”-ról, inkább kézen fogtam a gyermeket, és angolosan távoztam… ha elkaptam egy pofavágós vagy egy szemforgatós okostojást, attól meg mosolyogva megkérdeztem: “te nem szólsz, csak simán bepisilsz, mi?”

A nagy kapkodásban sokszor otthon marad ez-az… például előfordult már, hogy crocs papucsban indultam el bevásárolni, vagy a konyhapulton felejtett telefonomat kerestem hiába… de a szobatisztaságra szoktatás idején ezek elhanyagolható dolgok… nem úgy, mint az üres fél literes palack. Egy bedugult M3 rákényszeríti az embert méltatlan dolgokra… még jó, hogy kisfiam van! (Csak nehogy a kocsiban maradjon a gondosan palackozott vizelet, mert másnapra elfelejtem, hogy az nem a gyerek teája!)

És végül pedig álljon itt a biliről leszoktatós anyák Murphy törvénye (megtörtént eset alapján, pff): a gyereknek mindig akkor kell pisilnie, amikor másfél óra múlva végre szólít az orvos!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here