Mit is mondjunk…. ? Ilyen hülyék nincsenek is

Tökéletes bűncselekmény nincs. De azért vannak egészen ügyes bűnelkövetők is, akiket nem könnyű lefülelni. Nos, a következő pár esetleírás – hogy finoman fogalmazzunk – nem róluk szól.

 
 

2009 nyarán két okostojás akart feltörni egy idahoi nyaralót. Hogy ne ismerjék fel őket, álszakállt ragasztottak magunknak (hmm, okos!), és fekete filccel összefirkálták az arcukat (kevésbé elmés). A párost hamar utolérték és becitálták a rendőrörsre, ahol lehetőséget kaptak, hogy kimagyarázzák a helyzetet. Az arcuk azonban elárulta őket – a két férfi ugyanis alkoholos filccel rajzolta össze az arcát, ami még napok múlva sem kopott le. Vallomásuk szerint nem csak az íróeszközük tartalmazott alkoholt.

Egy másik óvatlan betolakodó azzal követett el nagy hibát, hogy az alattomban meglátogatott házban ujjat húzott a lakók afrikai szürkepapagájával, Rockyval. A díszmadár nem hagyta magát, a dulakodás során kiharapott egy darabot a jól ismert bűnözőből, Vitalij Kiseliovból. Ez alapján pillanatok alatt megtalálta a rendőrség a férfit, aki egy létfontosságú oxigénpalackot is magával vitt, amely a tulajdonos életben maradásához elengedhetetlen volt.

19 hónapnyi börtönbüntetést kapott az a betörő, aki rendszeresen tulajdonított el értékes ingóságokat, majd behirdette azokat a Facebook oldalán. Az egyik kerti eszköz szemet szúrt egykori tulajdonosának a Marketplace-en, és jelentkezett is érte. A találkozóra azonban már a rendőrség ment el, és le is tartóztatta a meggondolatlan bűnözőt.

Az, hogy egy rablás során szatyrot húzzunk a fejünkre álcaként, annyira nevetséges ötlet, hogy azt már az ovisok is tudják. Úgy tűnik azonban, hogy Christopher Badman nem járt oviba, de legalábbis nem állt sorba, amikor az észt osztogatták…, amikor ugyanis 2015-ben nekiállt, hogy walesi hotelekbe surranjon be fosztogatni, rájött, hogy az ipari kamerák elől nem ártana eltakarnia az arcát, ezért szatyrot húzott a fejére. Az egyik szobában azonban rajtakapták, így menekülőre fogta – csak a szatyrot felejtette el visszatenni a fejére, amikor kilépett a folyosóra, így az ipari kamerák könnyen azonosították. Ennél már csak egy indiai tolvaj volt rosszabb: mivel átlátszó zacskót húzott a fejére, az ipari kamera rögzítette minden arcvonását, sőt, ujjlenyomataival tele volt a hotelszoba, amelyet kirabolt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here