Gyors receptek, ha utálsz főzni

Hidd el, én megértem. A főzés undok dolog – szenvedsz vele egy órát, ahelyett, hogy a kádban ejtőznél a pasiddal, a végeredmény pedig eltűnik úgy negyed óra alatt. Kinek van ehhez kedve?

Azt azért hozzá kell tenni, hogy főzni nem muszáj, csak sajnos erősen ajánlott. A kifőzde drágábbra jön ki, és nincs minden sarkon. Kínai kaján nem élhetsz életed végéig, kivéve, ha idő előtt meg akarsz halni. Az étterem csodás megoldás lehetne, ha keresnél havi 7-800 ezret. Marad hát a főzés.

  1. Almás-fahéjas csirkemell

Végtelenül egyszerű, ráadásul nem megszokott, így elhitetheted másokkal is, hogy tudsz főzni. Fogj egy almát, és vágd fel apró kockákra, majd szórd tele fahéjjal. Ha ez megvan, jöhet a csirkemell. Fél kilót vágj fel szintén nem túl nagy csíkokra, és dörzsöld be bármilyen rávaló fűszerkeverékkel. Amíg ezzel kínlódsz, forralj fel egy fazék vizet, mehet is bele a zacskós rizs!

Ezt követően melegíts fel minimális olajat a serpenyőben, majd dobd rá a csirkemell csíkokat. Ha már fehéredik, jöhet a fahéjas alma. Önts az egészre egy fél pohár vizet (ezzel megpárolod), majd kevergesd meg néhányszor olyan szakértelemmel, mintha mesterszakács lennél. Tegyél rá fedőt, negyed óra múlva kész az ötcsillagos ebéd. A rizs még finomabb lesz, ha összekevered egy kis kukoricával.

2. Baconos tészta

Csodás saját recept, amivel meghódítottam a pasim szívét. Először is végy egy adag spagetti tésztát, és főzd meg (ha öntesz egy minimális olajat a vízbe, nem fog a fele tészta a fazékban ragadni). Miközben a tészta fő, forró olajra dobj rá pár csík bacont – öt perc, és finom ropogósra sül. Vágj fel egy kisebb szál újhagymát, és reszelj le egy adag kedvenc sajtodat. Ha nincs kedved utána a mosogató felett állni, és anyázni a reszelő apró lyukai miatt, akkor nagyon apró darabokra vágd fel a sajtot, úgyis ráolvad a tésztára.

Ha megfőtt a tészta, keverd össze a baconnel, az újhagymával, a sajttal, és egy fél doboz tejföllel. Laktató, sokáig kitart, neked meg nem kell szenvedned a következő három napban az éhségtől.

3. Amerikai palacsinta nincs sok időm változatban

Ehhez kell egy turmixgép, de legalább is egy robotgép. Igazából itt a hozzávalókat egyszerűen csak be kell tenni a turmixgépbe: 1 tojás, 3 dl tej, 200 g liszt, 1 csomag sütőpor, egy csomag vaníliás cukor, és 3 evőkanál cukor. Ha esetleg nagyon belejöttél, megbolondíthatod egy kis almával vagy fahéjjal is. A tejet és a lisztet azért óvatosan adagold. A forró olajos serpenyőbe csurgass 2-3 korongot, majd ha már aranybarna színű az alja, fordítsd meg, hogy mindkét oldala szépen átsüljön. Azzal eheted, amivel csak akarod: fahéj, mogyorókrém, lekvár, minden passzol hozzá.

4. Chilis bab nem kell vele sokat foglalkozni módra

A világ legfinomabb étele, ráadásul nem lehet elrontani. Fogj egy nagy fej vöröshagymát és két gerezd foghagymát, és vágd fel apró darabokra. Jó hír: ez volt a legnehezebb rész! Egy nagy fazékban forrósíts fel egy kis olajat, dobd rá először a vöröshagymát, majd ha már üveges, akkor a fokhagymát. Ezután rögtön bonthatod is ki a fél kiló darált húst (itt ajánlott egy deci vizet beleönteni, hogy a hús ne váljon eggyé a fazékkal), majd ha már színt váltott, dobd rá a bolti fűszerkeveréket (vagy termeszd az összes fűszernövényt a nemlétező kiskertedben).

Nagyjából egy konzerv kukorica és két konzerv vörösbab kell a tökéletes chili con carné-hoz. Kevergesd pár percig, hagyd puhulni. A kész masszát öntsd fel fél liter paradicsomlével vagy sűrített paradicsommal, túrd össze párszor fakanállal, és voilá, kész a mexikói ebéd!

Gratulálok! Túlélted, hogy főznöd kellett. Nem volt annyira vészes, ugye? Azért a mosogatást hagyd meg nyugodtan a vendégeknek! 🙂

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here